Verbinding en kennisoverdracht – Regionale Conventie 2023

Narcotics Anonymous Nederland, een vooraanstaande non-profitorganisatie die zich inzet voor de ondersteuning van personen die worstelen met drugsverslaving, kondigt met trots de Regionale Conventie 2023 aan. 

De conventie zal plaatsvinden van 14 t/m 16 juli 2023 in de Maassilo te Rotterdam. Tijdens dit 3 daagse evenement zal de nadruk liggen op kennisoverdracht en het versterken van verbindingen. Ook wordt de samenwerking gezocht met verschillende partijen, waaronder zorgprofessionals en overheidsinstanties, in de strijd tegen drugsverslaving.

Duurzaam herstel door ondersteunend netwerk

Met meer dan 350 wekelijkse bijeenkomsten in heel Nederland biedt Narcotics Anonymous (NA) een gemeenschap waarin leden van diverse achtergronden, ervaringen, kracht en hoop delen. Dit vermindert het isolement en de eenzaamheid die vaak gepaard gaan met verslaving.

NA erkent het belang van een sterk ondersteunend netwerk voor personen die worstelen met drugsverslaving. Door het faciliteren van netwerkmogelijkheden tussen de deelnemers, beoogt de conventie een platform te bieden waarop blijvende verbindingen kunnen worden gelegd. Deze verbindingen zijn essentieel voor het opbouwen van een ondersteunend en empathisch netwerk, dat een cruciale rol speelt in het herstelproces.

Meer naamsbekendheid en beter toegankelijk

NA heeft de uitdrukkelijke wens om meer verslaafden in Nederland te bereiken, en heeft daarvoor een nieuwe PR strategie ingezet. Niet alleen zal er binnenkort een nieuwe website worden gelanceerd, ook is NA al een behoorlijke tijd zeer succesvol op sociale media.

Onlangs heeft NA een landelijke hulplijn geïntroduceerd (085-4000996), die 24/7 bereikbaar is voor verslaafden die hulp zoeken. Ook het publiekelijk bekend maken van de conventie is onderdeel van het streven naar meer naamsbekendheid. 

Daarnaast zoekt NA uitdrukkelijk de samenwerking met overheden en professionals in de verslavingszorg op. Tijdens de conventie organiseert NA een specifieke informatiesessie voor de Publieke- en Zorgsector, met als doel een gezamenlijke aanpak op het gebied van preventie, interventie en herstel van drugsverslaving.

Een nieuwe levensstijl

Duurzaam herstel in de context van Narcotics Anonymous betekent een langdurige en blijvende onthouding van drugs of alcohol, en een continue verbetering in de kwaliteit van leven. De term duidt ook op een herstel dat rekening houdt met alle aspecten van een persoons leven, waaronder fysieke, mentale, emotionele, sociale en spirituele gezondheid.

In de praktijk houdt duurzaam herstel in dat men betrokken blijft bij de NA-gemeenschap, de stappen van het programma volgt, en een sponsor vindt die kan helpen bij het navigeren door de uitdagingen van herstel. Dit omvat ook het helpen van anderen op hun herstel reis, wat een essentieel onderdeel is van het NA-programma.

Over Narcotics Anonymous

Narcotics Anonymous – opgericht in 1953 – is een wereldwijde gemeenschap van mannen en vrouwen die elkaar helpen om clean te blijven. Ze bieden herstel van de effecten van verslaving door middel van werken aan een twaalf-stappenprogramma, inclusief regelmatige aanwezigheid bij groepsbijeenkomsten. 

De NA-gemeenschap organiseert meer dan 76.000 bijeenkomsten per week in 143 landen. Het doel is om een nieuwe manier van leven te creëren die vrij is van drugs, zelfbedrog, en zelfobsessie, en om een nieuwe manier van leven te ontdekken die vol is van hoop, sereniteit, en voldoening.

Het is belangrijk om te begrijpen dat herstel een levenslange inzet is. Er zijn geen snelle oplossingen, en het vergt dagelijkse inzet en inspanning. Met de steun van de NA-gemeenschap en het programma, kunnen mensen met verslaving echter een leven leiden dat ze nooit voor mogelijk hadden gehouden.

Maak kennis met de kracht van NA-bijeenkomsten

De NA-bijeenkomsten zijn essentiële bijeenkomsten binnen onze gemeenschap, waar leden in een sfeer van vertrouwelijkheid en respect ervaringen, kracht en hoop uitwisselen. Deze bijeenkomsten vormen een veilige haven voor individuen die streven naar een leven zonder drugs, door onderlinge steun en samenwerking. Centraal staat het herstelproces, waarbij elk lid, ongeacht persoonlijke achtergrond, aangemoedigd wordt om actief deel te nemen aan deze gezamenlijke reis.

Ontdek herstel en steun bij een NA-meeting. Narcotics Anonymous bijeenkomsten: een veilige plek voor hoop en gelijkheid.

Met 370 wekelijkse bijeenkomsten op 135 locaties in Nederland, biedt de NA-gemeenschap een breed scala aan mogelijkheden voor herstel en groei. Ontdek ons uitgebreide en ondersteunende programma door een van onze NA-meetings te bezoeken. 

Hieronder tref je de komende 10 NA-meetings van vandaag aan, of zoek hier een andere NA-bijeenkomst bij jou in de buurt. 

Tijd Bijeenkomst Lokatie Regio
18:00 NA Step Working Guide Meeting
Engelse Kerk / English Church Hall
Fysiek en online
Amsterdam
19:00 NA-meeting Maastricht zondagavond
Buurtcentrum Witte Vrouwenveld
Maastricht
19:00 NA zondagavond meeting Almere
Buurthuis de Cartoon
Almere
19:00 Domingo Solo por Hoy
Buurtkamer Costa & Co
Amsterdam
19:00 NA-meeting Wageningen, Gelderland LET OP PER 01/07/24 BEGINT DE MEETING OM 19UUR!
Huis van de Wijk Ons Huis
Wageningen
19:00 NA Weekend Cooldown Meeting
Klaproos
Amsterdam
19:00 NA-vrouwenmeeting Area Rijnmond Vrouwen
Online
Nederland
19:15 Zondagavond NA-meeting Utrecht
Singelkerk
Utrecht
19:30 Jongeren meeting Leiden
Buurtontmoetingsplek 't Trefpunt
Leiden
19:30 NA-meeting zondagavond Venlo
Copacabana
Venlo
Translate »