Hoe helpt narcotics anonymous verslaafden?

Er is geen specifiek moment waarop iemand naar Narcotics Anonymous (NA) zou moeten gaan. Iemand kan besluiten om naar een bijeenkomst te gaan wanneer ze zich realiseren dat ze problemen hebben met verslaving en op zoek zijn naar hulp. Sommige mensen kiezen ervoor om naar bijeenkomsten te gaan als onderdeel van hun behandeling, terwijl anderen besluiten om naar bijeenkomsten te gaan nadat ze een behandelingsprogramma hebben voltooid.

Het is ook belangrijk om te weten dat verslaving een chronische aandoening is, dus hulp zoeken en volhouden is van groot belang, NA helpt deelnemers om herstel te behouden en een drugvrij leven te leiden op de lange termijn.

Hieronder staan enkele manieren waarop NA verslaafden helpt:

  1. Erkenning van de verslaving: NA helpt deelnemers om hun verslaving te erkennen en te accepteren, in plaats van in te denken dat ze de controle over hun leven en hun gedrag hebben.
  2. Verantwoordelijkheid nemen: NA helpt deelnemers om verantwoordelijkheid te nemen voor hun gedrag en de gevolgen van hun verslaving.
  3. Steun en verantwoording: De regelmatige bijeenkomsten van NA bieden deelnemers de kans om steun te bieden aan elkaar en verantwoording af te leggen voor hun gedrag.
  4. Leer van andere ervaringen: Deelnemers krijgen de kans om te leren van andere verslaafden en hun ervaringen met herstel.
  5. Morele inventaris: NA helpt deelnemers om een morele inventaris te maken van hun gedrag en hun relaties, om zo te leren van hun fouten en hoe deze te verbeteren.
  6. Spirituele groei: De 12 stappen van NA zijn bedoeld om deelnemers te helpen een spirituele groei te doormaken, waardoor ze een dieper begrip van zichzelf en hun plaats in de wereld krijgen.
  7. Lange termijn herstel: NA helpt deelnemers om een drugvrij leven te leiden en ondersteunt hen in hun herstel op de lange termijn.
  8. Het bieden van een anonieme omgeving: De bijeenkomsten van NA zijn anoniem, wat deelnemers in staat stelt om open en eerlijk te zijn over hun strijd met verslaving zonder zich zorgen te hoeven maken over stigmatisering of beschuldiging.
  9. Het bieden van een gratis service: NA is een non-profitorganisatie en biedt haar diensten gratis aan, waardoor iedereen toegang heeft tot hulp ongeacht hun financiële situatie.

Narcotics Anonymous helpt verslaafden door middel van de toepassing van de 12-stappenmethodiek en door het bieden van een community van lotgenoten.

Maak kennis met de kracht van NA-bijeenkomsten

De NA-bijeenkomsten zijn essentiële bijeenkomsten binnen onze gemeenschap, waar leden in een sfeer van vertrouwelijkheid en respect ervaringen, kracht en hoop uitwisselen. Deze bijeenkomsten vormen een veilige haven voor individuen die streven naar een leven zonder drugs, door onderlinge steun en samenwerking. Centraal staat het herstelproces, waarbij elk lid, ongeacht persoonlijke achtergrond, aangemoedigd wordt om actief deel te nemen aan deze gezamenlijke reis.

Ontdek herstel en steun bij een NA-meeting. Narcotics Anonymous bijeenkomsten: een veilige plek voor hoop en gelijkheid.

Met 370 wekelijkse bijeenkomsten op 135 locaties in Nederland, biedt de NA-gemeenschap een breed scala aan mogelijkheden voor herstel en groei. Ontdek ons uitgebreide en ondersteunende programma door een van onze NA-meetings te bezoeken. 

Hieronder tref je de komende 10 NA-meetings van vandaag aan, of zoek hier een andere NA-bijeenkomst bij jou in de buurt. 

Tijd Bijeenkomst Lokatie Regio
13:30 Powerless Faith Hope Lisse
Paus Franciscus Huis Lisse
Lisse
14:00 We do recover NA-meeting
Ecosol
Haarlem
14:00 NA Inzicht en inspiratiemeeting
Geschutswerf
Amsterdam
15:00 Saturday survivors Stap 123 circle meeting
Wijkcentrum Mariahoeve
Den Haag
16:00 Zaterdagmiddag NA-Utrecht !!!15/6 22/6 andere locatie!!!
Buurthuis Bij Bosshardt Zuilen
Utrecht
16:00 NA-meeting Leeuwarden
Ixta Noa gebouw
Leeuwarden
19:00 Rainbow & Friends meeting Amsterdam. !!!8juni andere locatie!!!
Leger des Heils Kerkgebouw
Amsterdam
19:00 Vrije Keus NA-Meeting
Rondeel
Middelharnis
19:00 NA-meeting zaterdagavond Hoensbroek
Sportcentrum Aldenhof
Hoensbroek
19:15 Zaterdagavond NA-meeting | Het werkt, hoe en waarom
Buurtcentrum De Leeuw
Utrecht

Translate »