Van San Fernando tot Wereldwijde Hoop: 70 Jaar Narcotics Anonymous

Op 5 oktober 1953 werd in San Fernando Valley, Southern California de eerste Narcotics Anonymous bijeenkomst gehouden: 70 jaar de boodschap van hoop en de belofte van vrijheid.

Het is 5 oktober 1953. In de serene schaduw van de San Fernando Valley in Southern California, komt een groep mensen bijeen met een gemeenschappelijk doel: het overwinnen van hun verslaving en het herwinnen van hun leven. Dit was niet zomaar een bijeenkomst; het was de allereerste bijeenkomst van wat zou uitgroeien tot een wereldwijde beweging: Narcotics Anonymous (NA).

Vandaag, 70 jaar later, kijken we terug op die historische dag en eren we de boodschap van hoop en de belofte van vrijheid die NA al decennia lang uitdraagt.

De oorsprong van NA

In de jaren ’50 was de maatschappelijke erkenning van verslavingsproblemen niet zoals die nu is. Er heerste veel stigma rondom drugsverslaving, en effectieve behandelingen waren beperkt. In deze context voelden velen zich geïsoleerd en hopeloos. Geïnspireerd door de principes en het succes van Alcoholics Anonymous (AA), besloot een groep mensen dat het tijd was voor een soortgelijke gemeenschap, specifiek gericht op drugsverslaafden. En zo werd Narcotics Anonymous geboren.

De boodschap van hoop

De kern van de NA-boodschap is eenvoudig maar krachtig: je bent niet alleen, en er is een weg uit de verslaving. Door middel van de Twaalf Stappen en Twaalf Tradities, leidt NA-leden op een pad van herstel, zelfontdekking en, uiteindelijk, vrijheid. De verhalen van leden, van de dieptepunten van hun verslaving tot de hoogtepunten van hun herstel, vormen de ruggengraat van NA. Ze zijn getuigenissen van veerkracht, kracht en de menselijke capaciteit om te veranderen.

Een belofte van vrijheid

NA biedt niet alleen hoop; het biedt ook de belofte van vrijheid. Vrijheid van actieve verslaving.

De NA-gemeenschap is er één van acceptatie, waar elk lid wordt aangemoedigd om zichzelf te zijn, te groeien en te leren van anderen.

70 jaar en nog steeds sterk

Tegenwoordig illustreert de groei en reikwijdte van Narcotics Anonymous (NA) een indrukwekkend global netwerk van steun en herstel, met meer dan 72.000 wekelijkse bijeenkomsten verspreid over 144 landen. Dit netwerk is versterkt door een rijke bron van literatuur die nu beschikbaar is in 57 talen, waardoor het een inclusieve gemeenschap wordt die verder reikt dan taalbarrières.

In Nederland, waar de zaadjes van NA werden geplant in 1988 met slechts één wekelijkse bijeenkomst in Amsterdam, is er een significante groei waargenomen. NA-Nederland dit jaar zijn 35-jarig jubileum, een mijlpaal die de duurzame impact en het belang van NA in de regio onderstreept. Met nu meer dan 350 wekelijkse bijeenkomsten in 130 verschillende plaatsen, blijft NA een cruciale rol spelen in het bieden van een veilige haven en een pad naar herstel voor degenen die worstelen met verslaving in Nederland.

Hier is op nog eens 70 jaar van hoop, herstel en vrijheid! 🌟


NA-bijeenkomsten – Het hart van de NA-gemeenschap

NA-bijeenkomsten zijn de kern van onze gemeenschap, een plek waar leden elkaar ontmoeten om verhalen, kracht en hoop te delen. Deze bijeenkomsten, gekenmerkt door anonimiteit en gelijkheid, bieden een veilige omgeving voor verslaafden die steun zoeken en streven naar een leven zonder drugs. Herstel staat hier voorop, en iedereen is welkom om zich aan te sluiten, ongeacht persoonlijke achtergrond.

Ontdek herstel en steun bij een NA-meeting. Narcotics Anonymous bijeenkomsten: een veilige plek voor hoop en gelijkheid.

Met 370 wekelijkse bijeenkomsten op 130 locaties in Nederland, nodigt de NA-gemeenschap iedereen uit om ons ondersteunende programma te ervaren en deel te nemen aan een NA-meeting.

Hieronder tref je de komende 10 NA-meetings van vandaag aan, of zoek hier een andere NA-bijeenkomst bij jou in de buurt. 

Tijd Bijeenkomst Lokatie Regio
07:00 Sunrise NA-meeting dinsdag
Geschutswerf
Amsterdam
09:00 Ochtend Meditatie - JFT
Geschutswerf
Amsterdam
09:00 Kick-start Meditation Meeting dinsdag
Online
Nederland
10:00 Godzwillah dinsdagochtend meeting Den Haag
Buurtcentrum de Mallemok
Den Haag
10:00 Amersfoort dinsdagochtend NA-meeting
Het Klokhuis
Amersfoort
10:00 NA Ochtend Meditatie Meeting
Online
Nederland
12:00 NA-lunchmeeting
Geschutswerf
Amsterdam
16:00 NA Online Dinsdagmiddag Meeting
Online
Nederland
16:30 NA-meeting Hilversumstraat
Inloophuis Leger des Heils
Amsterdam
18:30 NA Back to Basic Haarlem
Ecosol
Haarlem
Translate »