Jonge verslaafden in herstel

Jonge verslaafden over de hele wereld blijven clean met behulp van het Narcotics Anonymous-programma. Deze post bevat verhalen van personen die zich identificeren als jonge verslaafden in herstel, die vroeg in hun (jong) volwassen leven besloten te stoppen met druggebruik. Hoewel de verhalen verschillend zijn, hebben zij één ding gemeen: zij dragen een hoopvolle boodschap uit naar jonge mensen die een drugsprobleem hebben en merken dat zij niet op eigen kracht kunnen stoppen met gebruiken.

 

 

“Het is nooit te vroeg om te beginnen met herstel in het programma van Narcotics Anonymous”

 

 

De boodschap die we uitdragen is dat elke verslaafde, ook een jonge verslaafde, kan stoppen met het gebruik van drugs, het verlangen om te gebruiken kan verliezen en een nieuwe manier van leven kan vinden. Wij menen dat de ene verslaafde, een andere verslaafde het beste kan begrijpen en helpen met herstel van verslaving.

 

 

 

De Basistekst van NA noemt drie principes die onmisbaar zijn: eerlijkheid, openheid van geest en bereidwilligheid. Veel leden die hun verhaal in dit boek delen, zijn het erover eens dat ze zonder deze en andere spirituele principes, zoals welwillendheid, mededogen en empathie, niet in hun herstel zouden zijn geslaagd. Velen slaagde niet direct in het vinden van herstel, maar ze bleven terugkomen naar NA omdat ze nooit hoop verloren.

 

 

 

Wanhopig vonden ze elkaar en een kracht groter dan zichzelf, en begonnen op het pad naar herstel, door het werken van de Twaalf Stappen van NA. Als jij wilt stoppen met het gebruik van middelen en bereid bent de moeite te doen die nodig is om te herstellen van verslaving, denken wij dat ons programma voor jou zal werken, net zoals het voor ons werkt.

 

 

 

In Nederland zijn diverse bijeenkomsten speciaal voor jongeren. Ook wordt er regelmatig een Landelijke Jongerenconventie georganiseerd. Ook hebben we een folder specifiek voor jongeren: Door jonge verslaafden, voor jonge verslaafden.

 

 

 

Wij hebben een aantal verhalen verzameld en gebundeld in de (Engelse) folder: Young Addicts in Recovery

 

NA-Jongerenconventie 2024

Speciaal voor jonge verslaafden organiseert Narcotics Anonymous de Jongerenconventie. ✨

Dit evenement zal plaatsvinden op 9 t/m 11 augustus 2024. Wil je meedenken of meehelpen? Klik hier!

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

Jonge mensen in herstel inspireren anderen door hun ervaringen te delen binnen de gemeenschap van Narcotics Anonymous.

 

Maak kennis met de kracht van NA-bijeenkomsten

De NA-bijeenkomsten zijn essentiële bijeenkomsten binnen onze gemeenschap, waar leden in een sfeer van vertrouwelijkheid en respect ervaringen, kracht en hoop uitwisselen. Deze bijeenkomsten vormen een veilige haven voor individuen die streven naar een leven zonder drugs, door onderlinge steun en samenwerking. Centraal staat het herstelproces, waarbij elk lid, ongeacht persoonlijke achtergrond, aangemoedigd wordt om actief deel te nemen aan deze gezamenlijke reis.

Ontdek herstel en steun bij een NA-meeting. Narcotics Anonymous bijeenkomsten: een veilige plek voor hoop en gelijkheid.

Met 370 wekelijkse bijeenkomsten op 135 locaties in Nederland, biedt de NA-gemeenschap een breed scala aan mogelijkheden voor herstel en groei. Ontdek ons uitgebreide en ondersteunende programma door een van onze NA-meetings te bezoeken. 

Hieronder tref je de komende 10 NA-meetings van vandaag aan, of zoek hier een andere NA-bijeenkomst bij jou in de buurt. 

Tijd Bijeenkomst Lokatie Regio
11:30 Zaterdagochtend Topicmeeting Grote Hagen
Huis van de Wijk Grote Hagen
Rotterdam
13:30 Powerless Faith Hope Lisse
Paus Franciscus Huis Lisse
Lisse
14:00 We do recover NA-meeting
Ecosol
Haarlem
14:00 NA Inzicht en inspiratiemeeting
Geschutswerf
Amsterdam
15:00 Saturday survivors Stap 123 circle meeting
Wijkcentrum Mariahoeve
Den Haag
16:00 Zaterdagmiddag NA-Utrecht !!!15/6 22/6 andere locatie!!!
Buurthuis Bij Bosshardt Zuilen
Utrecht
16:00 NA-meeting Leeuwarden
Ixta Noa gebouw
Leeuwarden
19:00 Rainbow & Friends meeting Amsterdam. !!!8juni andere locatie!!!
Leger des Heils Kerkgebouw
Amsterdam
19:00 Vrije Keus NA-Meeting
Rondeel
Middelharnis
19:00 NA-meeting zaterdagavond Hoensbroek
Sportcentrum Aldenhof
Hoensbroek

Translate »